Självmassera med hjälp av massagebollar

Massagebollar är ett utmärkt sätt att lindra muskelsmärta och spänningar. De är små och lätta att ta med sig, så du kan använda dem var som helst. Behandlingen tar bara några minuter, så du kan göra den flera gånger om dagen. Du kan också rikta in dig på specifika områden med massagebollar. Detta hjälper dig att få lindring av muskelsmärta och spänningar på kort tid. Massagebollar är också ett bra sätt att hålla dina muskler friska och starka. Regelbunden användning av massagebollar kan hjälpa dig att undvika skador och bibehålla friska muskler. Den enda begränsningen för var bollarna kan användas? Din fantasi förstås!

Partners

Vad är en massageboll/triggerboll?

Massagebollen är ett otroligt verktyg att ha i din arsenal för djupa vävnadsmassage. De olika triggerbollarna som finns tillgängliga innebär att det finns ett säkert sätt att sjunka in i tuffa muskler och få bort dogmatiska rötter, medan andra kan fungera bättre beroende på vilken typ du tittar på! Några exempel är bland annat – Mjuka spikar med slät yta – Dessa ger mer lättnad än hårdare ytor på grund av deras minskade stötdämpande förmåga under användning, men ger ändå en grundlig täckning över hela kroppen

Hur allvarligt är problemet?

De flesta människor upplever ömma och stela muskler någon gång i livet. Muskelproblem kan uppstå för vem som helst, oavsett aktivitetsnivå. stillasittande arbeten, att röra sig mycket på jobbet, tunga lyft, träning och till och med att inte träna kan alla leda till muskelsmärta. Om du upplever smärta som hindrar dig från att utföra vardagliga uppgifter eller arbeta är det klokt att i första hand uppsöka en läkare eller sjukgymnast. De kommer att kunna utesluta inflammation eller andra skador på musklerna. Under tiden finns det några saker du kan göra för att lindra smärtan. Att applicera värme eller is på det drabbade området kan hjälpa, liksom att ta receptfria smärtstillande läkemedel.

Problem med musklerna kan uppstå när som helst och för vem som helst – både för de som har stillasittande jobb, de som rör sig mycket på jobbet, de som lyfter tungt, de som tränar och de som inte tränar. De allra flesta drabbas någon gång av ömma och stela muskler och muskelknutor.

Massagebollen hjälper musklerna att återhämta sig lättare

Det som skiljer en triggerboll och en foamroller åt är att foamrollern behandlar ett större område och har som syfte att öka rörligheten. En triggerboll/massageboll punktbehandlar istället det ömma stället och ökar blodcirkulationen till just det stället. Ökad blodcirkulation hjälper i sin tur till så att musklerna lättare ska återhämta sig.

Användandet av dessa bollar kan hjälpa till ett öka och bibehålla elasticiteten och kapaciteten i musklerna. Man kan använda bollarna i både förebyggande syfte, för att inte problem ska uppstå, och i rehabiliteringssyfte, när problem redan har uppstått.

  • Det fungerar så att man placerar bollen på den ömma punkten, muskelknutan eller den muskel som är stel och öm. Sedan lägger man tryck på bollen och håller ett statiskt tryck på bollen till ömheten släpper, då lättar man trycket och vid behov kan man gå på igen med att öka trycket. Trycket består enbart av den egna kroppsvikten och man kan därför lätt justera trycket så att det blir uthärdligt.
  • Behandling med massageboll kan utföras både stående, liggande och sittande beroende på vilken muskel som ska behandlas. Ska rygg/axlar/nacke behandlas kan man välja om man vill utföra den liggandes eller ståendes. Vid liggande så lägger man sig på rygg och lägger in bollen under sig på den punkt som ömmar. Vill man ha ett lättare tryck så är det enklare att göra det stående mot en vägg istället då inte hela kroppsvikten kommer som tyngd.
  • Är det sätesmuskeln som behöver mjukas upp så gör man det enklast sittande och har bollen under sig. Man kan även behandla trötta fötter; detta kan också göras antingen sittande eller stående beroende på hur högt tryck man önskar.

Fördelen med att använda massageboll är att den är enkel och smidig att ta med sig överallt, det behöver inte ta lång tid att utföra behandling vilket gör att man kan upprepa behandlingen flera gånger per dag och du får en punktbehandling som hjälper dig att ha mjuka och smärtfria muskler.

Massageboll MG 10

Vibrerande massageboll

Liten & praktisk

Mångsidig användning

massageboll-gymgrossisten

Casall peanut-ball

Specialtillverkad massageboll från Casall

Framförallt bra för att komma åt längs med ryggraden

casall-peanut-ball-back-massage

Jobout Massageboll

Extra hård massageboll

65 mm i diameter

Enkel att ha med sig överallt

jobout-massageboll-hard

Använd triggerboll/massageboll för att massera dig själv

Med hjälp av en triggerboll eller massageboll kan du smidigt utföra enklare massage på dig själv vid stela och ömmande muskler. Köp idag!

Meny