Hitta motivation till träning

Det är ingen hemlighet att motion är viktigt. Det vet vi alla, men ändå kan det ibland vara svårt att hitta träningsmotivationen att gå upp och träna. Detta är något som nästan alla ställs inför någon gång i livet, och det kan vara svårt att övervinna. Men det är definitivt värt ansträngningen! I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några av de bästa sätten att hitta motivationen för att träna och förbättra din hälsa!

Ju mer du tränar, desto bättre. Men om din brist på energi för träning gör det svårt att hänga med i allt som händer och hörs om motivationsmässigt så kan det bli ett problem senare i livet när vi vill ha samma fördelar men inte har tillräckligt med drivkraft kvar från tidigare skeden i livet eller vad som än kan ha gjort att de inte känner sig motiverade längre, till exempel fysiska hälsoproblem.

Tips från träningsfreaks

Det finns många sätt att hålla sig motiverad när det är dags för din dagliga träningsrutin. Du kan lyssna på råd från någon som redan är framgångsrik på träning, eller läsa några tips från en artikel som skrivits av någon annan precis som du! Valet ligger i slutändan i hur mycket vägledning och motivation man behöver; om man inte är så sugen på att träna finns det ingen anledning till att informationen inte kan komma sakta men säkert i stället genom olika källor som podcasts/lyssnare Akta dig!

Detta är ett perfekt exempel på hur kommunikation kan vara en viktig ingrediens i en framgångsrik mix. Som du kanske vet finns det många olika språk som används av proffs när det gäller träning och träningsprogrammen varierar beroende på vem som undervisar dem (en person med erfarenhet eller en nybörjare). En nybörjare kanske inte förstår vilken typ av maskin som skulle fungera bäst för honom/henne om han/hon inte talar engelska som sitt första språk, medan en mer kunnig person skulle kunna lära alla nykomlingar om olika muskler som är involverade i varje form av ansträngande aktivitet utan att ha några svårigheter alls eftersom de delar liknande intressen!

Mål & pepp!

Du kanske vet vilken typ av person du är. Du kan identifiera dina gränser, komma ihåg varför dessa saker ibland står i vägen och hitta en väg runt dem med hjälp av andras listor – men glöm inte att de bara är pekpinnar! Det betyder inte att allt måste vara så här för alla på en gång; det kommer alltid att komma en tid när något känns bättre än tidigare (även om det var svårt).

Några nycklar är att ta reda på vad som fungerar bäst för DIG personligen samt att göra förändringar långsamt så att vi kan avvänja oss från tidigare rutiner utan att känna för mycket press eller ångest över förändringen

Vi känner alla till känslan av tröghet efter ett träningspass, men om du äter rent och tränar regelbundet – är det dags att börja arbeta med din kost!

Det kan vara svårt att balansera vår näring med vad vi vill ha i form av smaker. Låt dig inte bli för hungrig när du provar ny mat, utan njut istället av små måltider under dagen som håller hungerkänslorna borta så att de inte distraherar dig från att uppnå önskade mål (som viktnedgång).

Sätt rimliga krav, minska uppförsbacken!

Du vet att det alltid är en bra idé att ha mindre delmål som leder dig mot ditt slutmål? Detta kommer att vara till nytta för fler än bara dig själv. Processen för att nå dina mål kan vara svår, men resan är värd det. Låt dig inte bli avskräckt när du stöter på några gupp på vägen eller känner att du vill ge upp, för det kommer bara att leda till mer frustration och ånger senare på vägen!

Du har tillräckligt med kraft inom dig själv; allt vi behöver nu är verktyg för välbefinnande så att de blir en del av den DU verkligen ÄR

Du kommer att finna dig själv i bättre mental och fysisk form också! Det kommer inte att sluta illa, för då hade det inte funnits något annat kvar som var värt att göra, men när vi arbetar oss ner från våra stora drömmar eller planer till små steg som vi kan ta just nu utan att offra något viktigt – som viktnedgång (eller någon annan aspekt) – blir vi mycket lyckligare med vad som händer efteråt också!

Lästips:

Köptips:

Meny